Şema Terapi, Ergen ve Yetişkinlerle Bireysel Danışma, Aile, Çift ve İlişki Danışmanlığı

Doç. Dr. Aylin DEMİRLİ YILDIZ Şema Terapi, Ergen ve Yetişkinlerle Bireysel Danışma, Aile, Çift ve İlişki Danışmanlığı

Şema Terapi, Ergen ve Yetişkinlerle Bireysel Danışma, Aile, Çift ve İlişki Danışmanlığı

Marmara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programından mezun olduktan sonra ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programında yüksek lisans ve doktora eğitimi almıştır. Yüksek lisans tezinde gençlerin yalnızlık yaşamasının yetiştikleri aile atmosferi ve bağlanma boyutları ile olan ilişkisini incelemiştir. Doktora tezinde yine gençlerle çalışmış; algılanan ana baba tutumları, bağlanma boyutları ve yalnızlığın umut düzeyine etkisini araştıran bir model geliştirmiştir. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürürken aynı zamanda “Travmatik Kayıplar, Patolojik Yas Süreci ve Terapötik Prensipler & Müdahaleler”, “Kronik Hastalıklarda Psikolojik Müdahaleler”, “Bellek Değerlendirme”, “Çocukluk Cinsel Travması”, “Mesleki Rehberlikte Test Dışı Teknikler ve Amundsen, Poehnell ve Patter'in Modeli” ve “Brief Terapi” gibi pek çok konuda atölye çalışması ve eğitime katılmıştır. Yrd. Doç. Dr. Aylin Demirli Yıldız, doktora eğitiminin bir dönemine Middlesex Unıversity bünyesinde Londra’da devam etmiştir. Ayrıca TÜBİTAK bursu ile bir yıl Avusturya Applied Sciences University of Upper Austria’da Prof. Dr. Dagmar Strohmeier ile doktora sonrası araştırma yapma hakkı kazanmıştır. Bu süreçte Dr. Strohmeier eşliğinde “Mültecilerin işlevsel olmayan çocukluk dönemi şemalarının travma ve gündelik yaşam zorlukları ara değişkenleri üzerinden umut ve geleceğe bakışlarını nasıl etkilediği”ni araştırmıştır.
Ergenler, gençler ve yetişkinlerle bireysel psikolojik danışma çalışmalarının yanı sıra aile, ilişki ve eş danışmanlığı yapmaktadır. Hem yüksek lisans ve doktora eğitiminin bir parçası olarak hem de farklı kanallardan bireysel psikolojik danışma supervizyonu almıştır. Dr. Nuşin Baydemir’den eş- evlilik ve aile terapisi ile ilgili temel düzey eğitim almıştır. Uluslararası Şema Terapisi eğitimi almıştır. Süpervizyon süreci ni 2018 yılında tamamlamıştır. 2018 yılında aynı zamanda “Doçent” ünvanını da kazanmıştır. 
Akademik çalışma alanları en temelde beş grupta toplanmaktadır: 1. Bağlanma psikolojisi ve aile; 2: Pozitif psikoloji; 3. Romantik ilişkiler; 4. Şema Terapi ve 5. Kriz, Göç ve Travma. Şema terapi, bağlanma, aile atmosferi ve ana baba tutumları, iyi-oluş hali, yalnızlık, umut, göç, kriz, terör travması konularında yazılmış ulusal ve uluslararası makaleleri ile kitap ve kitap bölümlerinin yanı sıra, aile ve çift danışmanlığı ile yetişkin öğrenmesi konularında kitap çevirileri bulunmaktadır. Kariyerine eş zamanlı psikolojik danışman ve akademisyen olarak devam etmektedir. Üniversitede Kültüre Duyarlı Psikolojik Danışma, Aile danışmanlığı, Aile içi iletişim, Yas Danışmanlığı, Grupla Psikolojik Danışma ve Bireysel Psikolojik Danışma Uygulamaları ve Psikolojik Danışma sürecinde Şema Terapi dersleri vermektedir.